Xerrada La Cultura dels Plàstics

Xerrada : La Cultura dels Plàstics

El passat 31 de gener, l’Eve Galimany, doctora en biologia de l’Institut de Ciències del Mar i mare de l’escola, ens va fer una xerrada sobre els plàstics i l’impacte que produeixen en el medi ambient.

Des que es va inventar el primer plàstic sintètic a començaments del segle XX cada cop hi ha més producció d’estris fabricats amb aquest material, fins al punt que avui dia trobem plàstics a tot arreu: a casa, a l’escola, a les botigues, al carrer,…

Es calcula que l’any 2050 hi haurà una producció anual de 2.000 milions de tones de plàstic! Però què passa amb aquest plàstic un cop ja no el necessitem? Una petita part es recicla i se’n fa un nou ús, una altra part es crema a les deixalleries, i fins a un 79% acaba llençat al medi ambient, principalment als mars i oceans.  L’impacte sobre l’eco-sistema marí és indubtable: animals, plantes i micro-organismes acaben greument malmesos. I la nostra salut també pot patir diferents problemes de salut quan mengem productes provinents dels oceans o ens banyem al mar.

Tots els esforços que puguin fer les administracions per mirar de minimitzar aquest impacte no servirà de res si no cuidem el nostre planeta: reduïm, reutilitzem i reciclem els plàstics!

El futur del planeta és a les nostres mans.

Podeu descarregar la presentació de la xerrada en el següent enllaç.

Us recomanem aquest breu fragment del programa “Planeta Azul: El Okavango”, emès el 19/08/1972.
Félix Rodríguez de la Fuente fa una reflexió molt encertada sobre “La cultura de la Basura”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.